Скочи на садржај

Projektna aktivnost – inkluzivna radionica

    U utorak, 18. decembra 2018. godine, održana je Inkluzivna radionica sa vršačkim Udruženjem „Otvoreno srce sveta”, sa kojim Visoka škola strukovnih studija za vaspitače ,,Mihailo Palovˮ sarađuje već punih osam godina. Inkluzivnu radionicu su organizovale katedre/stručna veća za maternje jezike, strane jezike, metodike i Jezički klub Visoke škole. Radionica je podrazumevala integrativni pristup, a u skladu sa istraživačkim projektom „Integrativni pristup na ranom uzrastu – uloga vaspitača”.

    Program Inkluzivne radionice započet je predstavom pod nazivom Od kolevke pa do groba najlepše je đačko doba, koju su izveli članovi i volonteri vršačkog Udruženja „Otvoreno srce sveta”. Članovi Jezičkog kluba – studenti Visoke škole (Dragana Galijaš, Sara Raić, Nikolina Ilin, Sanja Radočaj, Bojana Milačić, Nađa Šorgić, Mariora Dolinga, Stefana Durmišević, Natalija Tadić, Marta Fazlovski, Željana Necin, Tijana Obradović, Melinda Kokaji, Denis Ličić i Miloš Toskić) i Mina Milić (učenica OŠ „Mladost” i srednje Muzičke škole „Josif Marinković”, Vršac – džez odsek), učestvovali su u literarnom i muzičkom delu programa pod nazivom „Zimski recital”. Poslednji deo programa, u kojem su učestvovali članovi i volonteri Udruženja i studenti Visoke škole, održana je likovna radionica, na kojoj su oslikani plakati. Za rad u inkluzivnoj radionici, a u duhu  integrativnih aktivnosti, poslužili su i ukrasi i čestitke – produkti integrativne radionice na temu Novogodišnja čarolija, koja je održana dan ranije (videti: http://vaspitacice.rs/izvestaj-sa-odrzane-radionice-projektne-aktivnosti/).

    Moderator Inkluzivne radionice bila je Dragana Vasiljev, dok je Ivana Stojanovski bila u ulozi Deda Mraza. Za tehnički deo (PPT prezentaciju) bile su zadužene studentkinje Tanja Lišanin i Natalija Tadić. Na samom kraju radionice, zahvaljujući donaciji Visoke škole, članovima Udruženja ,,Otvoreno srce sveta” podeljeni su novogodišnji paketići.

    Fotografije sa radionice su dostupne na: https://www.uskolavrsac.edu.rs/odrzana-inkluzivna-radionica-2/