Скочи на садржај

Održan Meet and Code 2020

  U ponedeljak, 19. 10. 2020. godine od 17.00 do 19. 00 uspešno je realizovana onlajn obuka pod nazivom ,,Transverzalne digitalne kompetencije”, a u okviru događaja Meet and Code 2020. Iz prostorija Visoke škole strukovnih studija za vaspitače ,,Mihailo Palov” u Vršcu, pomoću savremene elektronske opreme omogućene kroz projektne aktivnosti, uživo je – putem twitch.tv portala, emitovan program usmeren na osnaživanje transverzalnih (ličnih, interpersonalnih i organizacionih) veština. Posebna pažnja posvećena je unapređivanju transverzalnih digitalnih veština, kroz upoznavanje učesnika sa platformama, onlajn alatima i njihovom primenom u (vaspitno-obrazovnoj) praksi. Obuka je sprovodena u okviru Meet&Code inicijative, koju podržavaju SAP, Haus des Stiftens gGmbH i odgovarajući partneri u zemljama članicama TechSoup Europe mreže, a sâm događaj organizovali su: Istraživačko-edukativni centar (IEC), Udruženje vaspitača Vojvodine, kao i Centar za celoživotno učenje Visoke škole strukovnih studija za vaspitače „Mihailo Palov”, Vršac. Ovo je bila prilika da se prezentuju i sadržaji programa stručnog usavršavanja, koje je predložio ovaj Centar, a u okviru međunarodnog Erazmus+ projekta KEY (Keep Educating Yourself).
  Obuku su pripremili i realizovali profesori naše škole: dr Ivana Đorđev, doc. dr Tanja Nedimović i dr Predrag Prtljaga, a prenos je uživo pratilo 120 minuta više od 100 učesnika, među njima najviše vaspitača i studenata – budućih vaspitača, iz više gradova. Na osnovu evaluacije obuke, izvedene odmah nakon održavanja obuka pomoću elektronskih anketa, uočeno je da je 75,7% učesnika istaklo da je na obuci saznalo dosta novih informacija, 23,3% smatra da je bilo i više (informacija) nego što su očekivali, a 68,9% izjavilo je da bi sigurno nanovo pratilo ovakve obuke. Za svakog učesnika pripremljen je i odgovarajući sertifikat.
  Detaljnije informacije o Meet and Code događaju v: https://meet-and-code.org/rs/sr/event-show/5465
  Agenda obuke sa pregledom tema, kao i ciljevima obuke v: http://vaspitacice.rs/wp-content/uploads/2020/10/Meet-and-Code-Agenda-2020.pdf
  Prezentacije sa obuke mogu se preuzeti sa sledeće adrese: http://vaspitacice.rs/linkovi/
   
  Izveštaj priredila: dr Ivana Đorđev